Pasi keni qarë shumë, keni pirë shumë një natë më parë, ose nuk keni fjetur mjaftueshëm, në mëngjes mund të zgjoheni me qeska poshtë syve. Ndonëse mund ti mbuloni qeskat poshtë syve me një palë syze, përsëri duhet të përballeni me atë problem kur t’ju duhet të hiqni syzet. Për më tepër rrathët poshtë syve shoqërohen me probleme të tjera sic janë rrathë të zinj ose të skuqur shumë.
Qeskat poshtë syve zgjasin shumë orë ose ndonjëherë me ditë të tëra. Nëse nuk ju duhet të shkoni diku, është mirë të lini vetë natyrën të vendosë kur do ti zhdukë. Gjithsesi, nëse keni një takim me rëndësi, ose duhet të jeni të pranishëm ne event me rëndësi, rrathët poshtë syve janë shumë të bezdisshme. Më poshtë janë disa këshilla të cilat mund ti largojnë ato.

Parandalimi është më i miri.
Disa njerëz janë të prirur për rrathë poshtë syve e disa të tjerë nuk janë. Nëse jeni një prej atyre të cilët janë të prirur për qeska, atëherë duhet të qëndroni larg gjërave që I shkaktojnë ato.
Nëse keni një takim me rëndësi, mos harroni të flini mirë një natë më parë. Gjithashtu sigurohuni që të mos pini shumë alkool, I cili mund të jetë I përgjegjshëm për ruajtje lengjesh. Të mos konsumoni dhe shumë ushqime të kripura është po aq e rëndësishmë sac është dhe alkooli, shumë kripë mund të mbajë shumë ujë.
 
Masazh I thjeshtë syve
Nëse nuk jeni në gjëndje ti parandaloni rrathët poshtë syve atëherë mos u dëshpëroni. Ka shumë gjëra që mund të bëni, si përshembull t’u bëni syve një masazh që të ndihmoni uljen e skuqjes.
Duke përdorur gishtin e unazës , thjesht masazhojeni zonën me lëvizje rrombullake, duke filluar nga sinuset nazale, e më pas te faqet. Sigurohuni t’a shtyni lëkurën për sipër që të mos shkaktoni rrudha. Përsërisni të njëjtin masazh për rreth 5 herë në secilin sy. Masazhimi I lehtë I zonës do ndihmojë të shpërndajë më shpejtë lëngun e grumbulluar.
 
Zbusni sytë me një maske të freskët sysh
Vendosja e maskës se ftohtë së syve për  rreth 10 deri në 15 minuta do t’ju ndihmojë t’ju zbuten sytë. Për më tepër, enët tuaja të gjakut do të tendosen nga temperatura e ftohtë. Kjo do të ndihmojë në tharjen e lëngjeve nën sy. Nëse nuk keni një maskë të freskët atëherë përdorni kastravec të ftohtë ose qeska caji të përdorura.
 
Qëndroni larg pijeve të nxehta
Nëse keni qeska poshtë syve, do të ishte më mirë të pinit shumë ujë të ftohtë ose pije të tjera të ftohta. Sic u përmënd më lart, temperaturat e ulta shtyjnë enët e gjakut të tkurren, duke ndihmuar ne tharje më të shpejtë të lëngut. Në parim, qeskat poshtë syve tuaja janë thjesht ujë ose lëng I cili nuk është tretur nga sistemi.
 
Thuajini JO eksfolimit
Do të ishte mirë të mos përdorinit produkte që kanë përbërës si acid saliciklik, acid alpha hydroxyl dhe retinoid. Këto përbërës do t’ju irritonin lëkurën.
 
Mos përdorni laps sysh
Nëse akoma keni qeska poshtë syve dhe pasi keni ndjekur këshillat e mësipërme, atëherë nuk duhet të përdorni laps sysh atë ditë. Në vënd të tij përdorni një ton sysh në të njëjtin ngjyrë si qepalla e syrit që të maskoni qeskën.
Meqënëse qeskat në sy zakonisht shoqërohen me të tjera problem sysh, si rrathë të zinj, e rrudha, atëherë duhet të përdorni kremra sysh natyralë dhe të një kualiteti të lartë.
 

Disa mënyra të tjera për qeskat poshtë syve

 • Lani fytyrën me ujë të ftohtë akull 
 • Vendosni feta të ftohta kastraveci në sy. Është pikërisht temperatura e ftohtë që ju ndihmon sesa vetë produkti. Aroma, gjithsesi, mund të jetë zbutëse dhe qetësuese. Pritini kastravecat ne feta dhe lërini të notojnë në një tas me ujë të ftohtë akull për disa minuta. Shkundini mirë përpara se ti vini në sy.
 • Dermatolgët e New Yorkut thonë se alkaloidët tek patatet ndihmojnë të ulin skuqjen dhe inflamacionin. Prisni një fetë të hollë patate dhe vëreni te secili sy për 10 minuta.
 • Një alternativë më e thjeshtë është të vendosni dy lugë metalike në frigorifer dhe përdorini cdo ditë tek sytë.
 • Lagni dy qeska caji në ujë të akullt, vërini më pas në frigorifer dhe vendosini në qepalla të mbyllura për disa minuta.

Jearta Caushi
 

0 comments:

Post a Comment

About this blog

Powered by Blogger.

Recent Videos

Archives

Recent Video

/* * Easy Slider 1.7 - jQuery plugin * written by Alen Grakalic * http://cssglobe.com/post/4004/easy-slider-15-the-easiest-jquery-plugin-for-sliding * * Copyright (c) 2009 Alen Grakalic (http://cssglobe.com) * Dual licensed under the MIT (MIT-LICENSE.txt) * and GPL (GPL-LICENSE.txt) licenses. * * Built for jQuery library * http://jquery.com * */ /* * markup example for $("#slider").easySlider(); * *
*
  *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
*
* */ (function($) { $.fn.easySlider = function(options){ // default configuration properties var defaults = { prevId: 'prevBtn', prevText: 'Previous', nextId: 'nextBtn', nextText: 'Next', controlsShow: true, controlsBefore: '', controlsAfter: '', controlsFade: true, firstId: 'firstBtn', firstText: 'First', firstShow: false, lastId: 'lastBtn', lastText: 'Last', lastShow: false, vertical: false, speed: 800, auto: false, pause: 2000, continuous: false, numeric: false, numericId: 'controls' }; var options = $.extend(defaults, options); this.each(function() { var obj = $(this); var s = $("li", obj).length; var w = $("li", obj).width(); var h = $("li", obj).height(); var clickable = true; obj.width(w); obj.height(h); obj.css("overflow","hidden"); var ts = s-1; var t = 0; $("ul", obj).css('width',s*w); if(options.continuous){ $("ul", obj).prepend($("ul li:last-child", obj).clone().css("margin-left","-"+ w +"px")); $("ul", obj).append($("ul li:nth-child(2)", obj).clone()); $("ul", obj).css('width',(s+1)*w); }; if(!options.vertical) $("li", obj).css('float','left'); if(options.controlsShow){ var html = options.controlsBefore; if(options.numeric){ html += '
  '; } else { if(options.firstShow) html += ''+ options.firstText +''; html += ' '+ options.prevText +''; html += ' '+ options.nextText +''; if(options.lastShow) html += ' '+ options.lastText +''; }; html += options.controlsAfter; $(obj).after(html); }; if(options.numeric){ for(var i=0;i'+ (i+1) +'

  Chat


  Blog Archive