Lekura juaj ka qene viktime e kushteve te veshtira , ka qene per te ardhur keq kete sezon. Ajri i ftohte, era, ngrohje e lageshtia e brendshme kane qene vertet shume dhe e roberuan bukurine e saj .Por kjo nuk do te thote qe ju duhet te jetoni me kembet e thata me luspa, buzet e plasaritura ose nje cere te merzitur derisa temperaturat te rritet perseri.
Perzierjet e bera ne kushte shtepiake jane keto:
1. 1. Lekura:
- - Perdorimi i skrabit,qe e ben lekuren me te bute dhe te lemuar, gjithashtu i lejon asaj te marre ajer – perdoren: ¼ filxhan sheqer; 2 luge vaji;2 luge qumeshti.
- -Maskat: a)e vezeve, te cilat jan pastruese dhe hidratuese. Perberesit: 1 veze; 1 lug caji mjalt; ¼ luge caji uthull – mbahet 15-20 min.
b) hidratuese per ftyren, ku mielli eshte e perkryer per zbutjen, butesin dhe pastrimin e saj, ndersa qumshti per hidratimin. Perberesit: ¼ filxhan miell; 2 luge qumeshte; 2 luge mjalt – mbahet per 15 min.
c) gjate nates per duart, nje menyre e lehte per te zbutur duart tuaj gjate nje nate. Perberesit : 2 lug kos; ½ lug caji vaj bajame; ½ lug caji vitamine E vaji – masazhohen duart me delikates, dhe me pas mblidhen me nje cope pambuku, ne mengjes lahen dhe lyhen me nje krem.
d) balsam per buzet, pasi ato jane me te rrezikuarit nga i frohti i dimrit. Perberesit: 1 lug caji te perimeve te shtrydhura; ½ lug caji dylli te coptuar ; 1 lug caji vaj bajame; ½ lug caji vitamine E vaji – miksoji te gjithe perberesit dhe futini ne mikroval qe te shkrihen. Pasi te jete ftohur , aplikojeni te buzet.
2. 2. Flokevet: a) Mjalti eshte nje perberes natyral, c’ka do te thote qe ajo permban ne te lageshtir. Eshte perberes per floke te shkelqyer dhe per luftimin e flokeve te thate gjate dimrit. Duke perzier ½ filxhan mjalti dhe 1 luge vaj bajame, ju duhet te lyheni te gjithe floket me perberjen dh eta mbani per 20 min, pastaj ta shplani.
b)Vezet, jane nje perdorim klasik per ushqyerjen e tyre. Perberesit: ¼ filxhan uje; 1 veze; ½ luge leng limoni – mbaeni 1-2 minuta. (perzierja mund te behet dhe me vaj ne vend te ujit).
Jearta Caushi
0 comments:
Post a Comment